Noen oppskrifter for sensommeren

Sensommeren er så vakker. Tiden på året da naturen og hagen bugner i all sin overflod. I år har det vært sensommer lenge. Mye lenger enn vanlig. Ofte er det høstlig på denne tiden, sent i august, men ikke i år. Fortsatt kan vi nyte en kjempefin sommer.

Noe av det jeg liker aller best med denne tiden, er å høste inn det jeg har sådd og plantet tidligere i sesongen. Det er ikke så veldig mye jeg dyrker i min lille hage. Men noe. Noen få sorter grønnsaker, rips, solbær og epler. Det blir ikke så mye ut av det, men jeg har likevel en stor glede av å høste det inn.

Nå er det heldigvis også mye flotte grønnsaker, bær, frukt og sopp å få kjøpt, i butikker og på torg, om dagen. Det er et fantastisk utbud fra sesongens avling, og rett og slett en fryd å gå rundt og handle.

Med et så bra tilfang av sesongens råvarer får jeg ofte lyst til å teste ut nye oppskrifter på sensommeren. Det skal jeg gjøre i år også. Eller kanskje jeg skal lage de gamle oppskriftene om igjen?

Her har jeg samlet noen sensommer- og høstoppskrifter fra denne bloggen som jeg bruker ganske mye. Håper du har lyst til å prøve noen av dem også😊

Betesalat med fetaost og valnøtter

Gresskarsuppe

Squashsuppe

Kantarellpizza

Den beste eplekaken

Plommekake

Blåbærkake

Lammefrikassé

Kjøtt i mørke

Snarhermetisering av plommer

Legg inn en kommentar

%d