Betesalat med fetaost og valnøtter

Jeg fant denne oppskriften i en Coop-reklame som kom i posten, og synes salaten var så fargerik og flott at jeg fikk lyst til å lage den. Det er både rødbeter og gulbeter i salaten, og de smaker litt forskjellig.  Rødbeter har litt bitterhet og jordsmak i seg, mens gulbetene er litt søtere. Fetaost, salat, valnøtter og vinagrette gir, sammen med med betene, en spennende smak på denne salaten. 

Salaten passer fint til jul, som en forrett, som salat på et tapasbord, eller som en vegetarrett. 

Et tips: 
Husk at beter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med beter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.

Betesalat med fetaost og valnøtter 

4 små rødbeter

4 små gulbeter

1 pose blandet salat

1 pakke fetaost

2 stilker frisk mynte (kan sløyfes)

1 neve valnøtter, grovhakket

 
Vinaigrette:
2 ts dijonsennep

1 dl extra virgin olivenolje

1 dryss flaksalt

2 drag sort pepper

4 ss eplecidereddik

1 ts honning

Slik gjør du:
Skrubb betene og hold dem adskilt. Skjær dem i tynne skiver. Bruk mandolin eller siden på et rivjern. (Eller skjær med en kniv).

Kok opp lettsaltet vann i to gryter. Legg rødbeteskivene i den ene og gulbeteskivene i den andre. La trekke i kokende vann i et halvt minutt. Ta dem ut og legg dem i isvann for å beholde fargen. Tørk dem godt og legg dem på et fint fat. 

Bland vinaigretten og hell over betene (evt. ha den i en skål ved siden av).  Riv biter av fetaost med fingrene og legg på betene. Dryss hele mynteblader og hakkede valnøtter over. Server.

Oppskriften fant jeg i et Coop-blad som kom i postenSkrell først beteneSkjær de så opp i skiver. Bruk helst mandolin. Det manglet jeg, så jeg skar de opp i stedet.Kok betene i hver sin kjele i 5 – 10 minutter, til de er møre.Kutt opp salat og nøtter, og smuldre osten. Lag vinaigretten. Servér med smør og godt brød. 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: