Spinatpai med parmesan

I dag er det mandag, og da er det igjen tid for en vegetaroppskrift her på bloggen. Som jeg har nevnt tidligere, så prøver jeg å kutte ned på kjøttforbruket ved å spise vegetarmat minst en dag i uka. Som oftest blir det flere dager med vegetarmat også, – en vegetardag har blitt til flere. Det finnes jo så mange spennende lekre grønne retter som jeg har lyst til å prøve! Konseptet Kjøttfri mandag er et internasjonalt nettverk av kampanjer som har til formål å få ned kjøttforbruket i verden. En kjøttfri dag i uka er positivt for miljøet, for den globale matvaresituasjonen, for helsen og for dyrene.

IMG_3312
Oppskriften i dag er på Spinatpai med parmesanost. Nå er egentlig spinatpai et litt misvisende navn på retten. Paien er fyllt med flere forskjellige grønne grønnsaker, og de er blandet med rikelig med parmesanost og pinjenøtter. Oppskriften er noe videreutviklet, og jeg fant den opprinnelig på Dinmat.(http://dinmat.no/Spinatpai-med-parmesan)

SPINATPAI MED PARMESAN

Til en liten springform. Paien rekker til 3 – 4 personer.

2 plater frossen butterdeig, tines
1/4 rødløk
40 g nyrerevet parmesan
8- 10 klumper frossen spinat, tines og hakkes opp.
1 dl frisk basilikum (kan sløyfes)
3 egg
1,2 dl kremfløte eller melk
1/2 til 1 ts salt
Rikelig med nykvernet pepper
1 hvitløksbåt, revet
1/4 brokkoli, i buketter
2 stilker vårløk, kan sløyfes.
Noen spiseskjeer pinjenøtter.

Sett stekeovnen på 180 grader. Rens brokkolien i buketter, og gi den et kort oppkok, 1 til 2 minutter. Tin butterdeigsplatene, legg de ved siden av hverandre og kjevle de sammen til et paiskall, så rundt som mulig. Smør formen, og legg deigen oppi. Trykk den oppover mot kanten av formen. Prikk med gaffel. Forstek bunnen ved 180 °C i 10 minutter. Skjær opp løk, hvitløk og vårløk. Tin spinaten, og hakk den opp. Fordel brokkoli, spinat og løkblandingen i paiformen. Dytt alt litt sammen med en skje. Ha over parmesan. Visp sammen egg og fløte, ha i salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene. Dryss over pinjenøtter til slutt. La paien steke i 180 °C i ca. 30 minutter, til eggestanden er stivnet. Server med en frisk salat til.

IMG_3313

Her kan du se hvordan jeg laget paien:

IMG_3307

IMG_3308

IMG_3309

IMG_3310

IMG_3311

Legg inn en kommentar

%d