Den blå planet – en nydelig sang

Da jeg var i København i forrige uke og besøkte akvariet Den blå planet, kom jeg til å tenke på da Anine eldste datter var liten, og vi satt sammen i sofaen, så på Sesam stasjon på barne-tv, og hørte Bjarne Betjent synge sangen om den blå planet. Den blå planet er en nydelig liten sang som sier noe viktig om det å ta ansvar for vår felles jord. Det er en sang som absolutt bør synges mye mer!

Bilde fra Den blå planet - København
Bilde fra Den blå planet – København

DEN BLÅ PLANET
Jeg går omkring og tenker på hvor underlig det er, med denne vakre blå planet at nettopp jeg er her. Jeg kjenner solens varme lys og regnet mot mitt kinn. Det er så godt å vite at den blå planet er min.

Jeg vet jo at jeg deler den med alt som er og gror, med fisk og fugl og dyr og trær. Vi eier samme jord. Det er så rart å merke at jeg er en liten del, av det som gjør den blå planet så vakker og så hel.

Jeg er meg selv, og like fullt en del av det som gror, på dette fine voksested som er vår felles jord. Når vinden drar, når bølgen slår, har de et bud til meg: Vær varsom med den blå planet, så er den god mot deg.

Vær varsom mot den blå planet, for bare den er slik, at mennesker kan bo på den – så endeløs og rik. Blant alle himlens stjernelys, er jorden blitt vårt sted. Å må vi alle leve her i enighet og fred.

Tekst: Eyvind Skeie
Melodi: Sigvald Tveit

4 kommentarer

    1. Hei. Melodien er også veldig fin, og da jeg la ut dette innlegget forsøkte jeg å finne sangen som lydfil. Men jeg fant den ikke noe sted, – heller ikke på Spotify eller Youtube. Sangen kommer fra Sesam stasjon og finnes sikkert på CDer derfra. Notene går også greit å finne på nettet hvis du googler:).

  1. Vi sang den sammen med Eyvind Skeie i går; melodi og tekst står i sangboka hans, som heter 316. Nydelig sang! Når vi trues med søppel og gass er det viktig å huske at i universet er det bare den blå planet som er slik at mennesker kan bo på den😃🌹

  2. Den sangen er utrulig nydelig ja. Jeg har sangen 🙂 Ta kontakt hvis du har hatt veldig lyst til å høre den innspillingen igjen.
    Ligger en annen versjon ute på Youtybe, men det er bare ett vers, og utrulig stygg sangstemme på jenta som synger den”

Legg inn en kommentar

%d