Plommekake 

Det er nesten ingen frukt jeg assosierer sterkere med høsten enn plommer. Smaken av Victoriaplommer minner meg fortsatt om tidlige septemberdager med innhøsting av plommer i min barndoms hage på Lillehammer. Plommekaken som jeg legger ut oppskrift på her er frisk og god, og den lages på samme måte som eplekake. Server gjerne krem eller vaniljeis til.

Plommekake

1 dl melk
60 g smør
2 egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
8- 10 plommer, delt i to(godt modne – ta ut steinen)
Perlesukker

Slik gjør du:
Melk og smør gis et oppkok og avkjøles. Egg og sukker piskes til eggedosis. Bakepulver blandes i melet. Melblandingen og melkeblandingen has vekselvis i eggedosisen. Rør godt rundt. Røren helles i en stor smurt form 28 cm i diameter. Legg et tett lag med plummer oppi røren. Strø over perlesukker. Stekes på 170 grader i 40 – 45 minutter. Prøv med en pinne om kaken er gjennomstekt.

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s