Squashsuppe

Det er mandag, og her følger en oppskrift på en kjøttfri middagsrett – squashsuppe. En skulle kanskje tro at squash ville gi en tam og smakløs suppe. Men det er ikke tilfelle, denne suppen er både smakfull og god.

IMG_0815
SQUASHSUPPE
Til ca 3 personer

2 squash eller 2 – 3 zucchini
(knapt 1 kg)
2 – 3 hakkede friske løk
Litt smør eller margarin
3/4 liter svak buljong (terning)
1/2 ts salt
1/4 ts timian
1 dl vispet kremfløte eller creme fraishe
Pepper
1 dl hakket persille

SLIK GJØR DU:

1. Skrell squashen bare hvis skallet er grovt. Del den på langs og grav ut kjernehuset med en skje. Skjær halvdelene i sukkerbitstore terninger, men spar gjerne en liten bit som skjæres i halvmåneskiver til pynt.

2. Fres løken i litt smør eller margarin i en stor kjele. Tilsett squashterningene og hell på buljongen. Salt og ha i litt knust timian.

3. La suppen koke i ca. 20 minutter under lokk. Rør om av og til. (Hvis du ønsker en jevnet suppe, kjør den da med stavmikser). Til slutt blander du i squashskivene som ble satt til side, og la suppen putre ytterligere noen minutter.

4. Rør i fløte eller creme fraishe, og smak til med mer salt og pepper. Dryss over hakket persille til slutt.

Hvis du vil vite mer om konseptet “Kjøttfri mandag”, og er interessert i vitenskapelige artikler om blant annet kjøttforbruk og dyrehelse, da anbefaler jeg denne svenske nettsiden:

Kjøttfri mandag

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply