Tilbake på fjellet

På dagen nesten fem måneder etter at jeg var her sist, er jeg tilbake på fjellet for noen dagers vinterferie.

Det føles godt med en vinterferie nå. Jeg har hatt noen krevende måneder i det siste. Min mor døde i romjulen, etter at hun hadde vært syk og svekket av alderdom en tid. Hennes siste tid krevde mye oppfølging fra oss pårørende, og det var til tider slitsomt. Men naturligvis var det mest slitsomt for henne.

Mor nådde en høy alder, og hun hadde et langt og begivenhetsrikt liv. Til slutt var det godt at hun fikk slippe synes vi, for hun hadde så mye plager.

Det er vemodig og trist at hun nå er borte, men samtidig er det også livets gang. Mor ble 94 år.

Etter disse månedene føles det derfor, som sagt, godt å puste ut på fjellet noen dager.

Utsikt over vinterfjellet.

Det er så fantastisk fint her på høyfjellet om vinteren når det er sol. Jeg elsker vinteren. Fortsatt er det full vinter her, med kuldegrader og vind. Men finfine skiforhold. Siden hytta ligger i høyfjellet, er det viktig å kle seg godt og være rustet mot uvær, selv på korte turer. Jeg har alltid fjellvettreglene i bakhodet når jeg går ut på tur.

Skiutstyr i snøen.

Mine gode gamle ski holder fortsatt koken. Jeg har ikke gått til anskaffelse noen felleski enda, siden jeg har hatt et par sesonger med kneproblemer og lungeplager. Da har det blitt lite skigåing. Men nå er jeg så god som ny igjen, og har tatt fram igjen de gamle skiene fra glemselen. De funker som bare det, men det er nok bare et spørsmål om tid, før jeg får meg noen felleski, jeg også.

Løypa innover fjellheimen.

Det er ikke så mange oppkjørte skiløyper her jeg ferierer, men det er scooterspor som det er helt fint å gå i. Det å gå i andre folk sine skispor er også helt OK.

Vanter i selbumønster som henger på gjerdet.

Er ikke norsk tradisjonell strikkedesign den aller beste? Disse vantene med selbumønster er vel sikkert tredve år, men fortsatt er de like fine. For et fantastisk og bærekraftig materiale ull er! Når ullplagg behandles riktig, kan de holde i årevis.

En rast for å drikke saft.

Her i setergrenda er det noen som har bygget en gapahuk, som fungerer som en møteplass for hytte- og bygdefolket året rundt. Den er også et fint sted å sette seg ned for å ta en hvil. Som jeg gjorde her, nesten hjemme fra skituren.

Utskjæring med trefigurer på veggen. Kanskje kjerringa mot strømmen?

Så herlig at det er noen som har tatt seg bryet med å lage dekor inne i gapahuken.

Vimpel i fjellheimen som vaier i vinden.

Som alltid kommer vimpelen opp når det er folk på hytta.

Tulipaner og påskeliljer.

Det er fortsatt er vinter, men likevel bare noen dager til mars, og til den første vårmåneden. Litt vårfølelse på forhånd blir det når en bringer med seg noen friske blomster til hytta.

——

Matlaging tar jeg meg også god tid til når jeg er her. Til middagene denne gang: En blokk med frossenfisk, to middager! Jeg brukte en blokk på 600 gram torsk fra Mega, av merket Extra. Her er de to rettene jeg laget av den.

Rice Bowl med terryakistekt torsk. Japaninspirert.Torsk som er terryakistekt og lagt på en seng av ris. Velg grønnsaker etter ønske, og dandér dem fint i bollen. Mango, avokado og alfalfaspirer er min favoritt i en sånn bolle. Her tok jeg det jeg hadde. 

Beregn 200 g torsk pr. person, ca. 60 g ris, og 150g grønnsaker.

Tin torsken sakte i kjøleskap. Del den i blokker a 200 gram. Vend blokken i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Stekes gyldenbrune i smør eller olje. Underveis i stekinga dynker du godt med Terryaki-saus på begge sider. Stek til gjennomstekt. Del i biter og dandér oppi bollen. Dynk også litt terryaki-saus oppå risen.
Toskegryte med tomat, fetaost og oliven. Her brukte jeg en oppskrift fra Trines matblogg som inspirasjon: Torskegryte med tomat, reker og feta. Jeg droppet rekene, og tok heller litt mer torsk og noen sorte oliven oppi i stedet.
Ettermiddagskaffe.

Og når vi først er inne på matlaging. Jeg tar alltid med meg litt gjærbakst på hytta. Liker å ha en liten søtsak til kaffen når jeg er her, og jeg foretrekker heller det enn godteri. Denne gangen var det en julekake som lå i fryseren fra julen jeg tok med. Oppskrift på julekake.

Lekeskihopper klar for innsats.

Et artig gjensyn, en lekeskihopper! Da barna mine var små elsket de å lage hoppbakker i snøen, og ha hoppkonkurranse mellom denne og noen andre skihoppere vi hadde.

Det fikk meg til å tenke på hvor mye gøy en kan gjøre ute i snøen. Her noen gode tips for lek i snøen for barn.Ting å gjøre i snøen

Kilde: Enjoy.ly.

Når jeg har noen fridager prøver jeg også å få tid til å dyrke noen av hobbyene mine. Som å blogge og skape annet digitalt innhold.

Litt av utvalget til salgs hos Retromiks.

På hobbybasis driver jeg et nettsted for salg av bruktgjenstander og klær: Retromiks.

Jeg synes det er kjempeartig å drive med vintagesalg, men siden jeg jobber fulltid så blir det liten tid til å følge opp nettstedet og til å lage innlegg om varene i sosiale medier, i hverdagen. I vinterferien har jeg, innimellom skiturene, drevet å laget utkast til noen Instagraminnlegg om varene fremover. Fint å ha tid til det.

Og det var noen glimt fra årets vinterferie det.

Legg inn en kommentar

%d