Kantarellpizza 

Vi er midt høysesongen for sopp, og det er sikkert mye fin sopp å finne ute i skogen. Jeg har ikke fått vært ute på sopptur selv ennå, men håper på en tur til helgen:) Den aller beste og ferskeste soppen er den en plukker selv.

Om en ikke kommer seg ut i skogen for å plukke sopp, så gjør ikke det så mye, for det er mye bra sopp å få kjøpt i butikkene også. Jeg kjøpte en pakke med kantareller her om dagen, og de var helt utmerkede, selv om jeg naturligvis helst skulle ha plukket dem selv.

Kantarellene brukte jeg oppå en pizza, og den ble veldig god! Spennende og smakfull. Og vegetarisk så klart. Oppskriften får du her:

KANTARELLPIZZA
1 stor pizza

25 g gjær
2 ½ dl vann, lunkent
1 ts. salt
2 ss. olivenolje
Ca 6, 5 dl italiensk hvetemel (400 g)

Fyll:
2 – 3 ss olivenolje
3 hvitløk, knust
300 g kantareller eller blandet sopp
1 dl persille, hakket
1 1/2 dl ferdig kjøpt tomatsaus, god kvalitet
125 g Mozzarella ost, revet
salt og nykvernet pepper

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett salt og olivenolje. Ha i mel gradvis inntil deigen kan knas. Kna deigen forsiktig og legg den til heving på et varmt sted, dekket, i 1 time. Rull deigen tynt og legg den på bakepapir.

Pizzafyll:

Rens soppen og del den i passe skiver. Stek soppen raskt i olje og hvitløk, så den blir gyldenbrun. Smak til med salt og pepper. Ha i persille. Spre tomatsaus på pizza bunnen, legg på soppblandingen på toppen. Dryss over ost og stek pizzaen i en forvarmet ovn ved 230 grader i 15 minutter. Den skal være godt stekt og gyldenbrun.

Tips: Du kan også legge osten oppå tomatsausen og kantareller oppå hvis du ønsker det.

Kilde oppskrift: Matoppskrifter123

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: