Den beste eplekaken

20130831-220642.jpg
Det finnes så mange gode eplekakeoppskrifter, og opp gjennom årene har jeg bakt mange av dem. Da jeg var ung og bakte eplekake når venninnene mine skulle komme på besøk, eller jeg skulle ha med en kake på speidermøte, var favoritten eplekake med vaniljesaus. Da ungene var små og vi bakte både titt og ofte, var det eplekake med kardemommesmak vi bakte mest. (Begge oppskriftene skal du få en annen gang her på bloggen) Den oppskriften på eplekake som jeg legger ut nå, og som jeg har fått av en venninne i venninneklubben, er favoritten nå for tiden. Det er en virkelig god eplekake,og ungene her i huset elsker den:)!

Det å bake eplekake hører høsten til for meg; det er så koselig når det er eplesesong å bake en eplekake. Med de gode norske eplene blir eplekaken kjempegod. Og de fleste liker eplekake, – det er som om alle blir i litt bedre humør når det settes frem en nybakt eplekake til kaffen om høsten (og ellers i året også) :).

EPLEKAKE

2 egg
2,5 dl sukker
60 g margarin
1 dl melk
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

3 – 4 epler skåret i båter
2-3 ss sukker
1 ss Kanel

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i melken. Bland smør og melk-blandingen, mel og bakepulver i eggedosisen, og rør godt sammen. Ha røren i en godt smurt form.
Skjær eplene i båter og dryss over sukker og kanel. (Hvis du putter eplene+ kanel og sukker i en pose, og beveger litt på dem, blir sukkeret og kanelen jevnt fordelt)
Legg eplebåtene opp i kakerøren. Stek på 180 grader i 45 minutter. Prøv med en pinne om kaken er gjennomstekt.

175 – 180 grader. 45 min. 26 cm form

Trykk her for å printe ut oppskriften

20130831-220702.jpg

20130831-220713.jpg

Likte du denne oppskriften kan det også hende at du liker:

Smuldrepai med epler

Eplekake med mørdeig

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: