Vegetarisk stroganoff

Biff stroganoff er en klassisk gryterett med russiske aner, helt tilbake til 1800-tallet. Det er en gryterett som er svært mye brukt, og den har blitt brukt i årtider.

Stroganoff ble servert da jeg var ung, og den er fortsatt svært vanlig å servere som gjestemat både i små og store selskaper.

Her kommer retten i vegetarversjon, laget med halloumiost. Halloumiost er en proteinrik kypriotisk ost som det går an å steke på høy varme.

I denne retten gjør osten seg godt, og den gir en veldig god og fyldig smak. Faktisk synes jeg at denne vegetarvarianten av retten smaker bedre enn orginalen! Server med ris, bulgur eller potetmos, og en grønn salat.

Oppskriften kommer fra boka «Ännu mera vego» av Sara Ask, Lisa Bjärb og fotograf Ulrika Pousette

Vegetarisk stroganoff

4 personer

Ingredienser:

1 dl tørkede linser (ca 2 dl kokt)
200 g halloumi
2 gulrøtter
1 gul løk
rapsolje for steking
2 ss tomatpuré
2,5 dl matlagingsfløte
2 dl pressede tomater
1 grønnsaksbuljong
1 ss balsamikoeddik
1 ts tørket timian
1 ts sukker
salt og pepper

Slik gjør du:

1. Kok linsene i henhold til instruksjonene på pakken. Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken.

2. Skjær halloumi i centimetertykke stenger og gulrøtter i tynne stenger. Hakk løken. Stek løkene i noen minutter, og legg deretter til gulrot og halloumi. La det steke på medium til høy varme en stund, til halloumien begynner å bli brun. Rør godt.

(Du kan også brune halloumien på pannen, og dele opp og ha i)

3. Legg i tomatpuré, fløte, tomater, buljong, eddik, timian og eventuelt sukker. Sil vannet fra linsene og rør de inn. Kok i noen minutter. Smak med salt og pepper.
4. Server med ris (eller bulgur) og en blandet salat

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: