Havresuppe på morgenkvisten


Det har vært stille her på bloggen et par dager, og det skyldes at jeg har vært syk. Det var på tirsdag på formiddagen at jeg begynte å føle meg skikkelig dårlig, – med feber, hodepine, og vondt i luftveiene. Siden da har jeg stort sett ligget og sovet, med unntak av et lite avbrekk i går, da jeg gikk til legen for undersøkelse og for å få sykemelding. Det er lenge siden jeg har følt meg så elendig, men trøsten er jo at det snart går over.

Frokosten i dag har bestått av en stor kopp havresuppe og en Ibux. Ibuxen får forhåpenligvis ned feberen, og havresuppe er de gamle husmødrenes råd for kosthold når en er syk. Når en ikke orker mat, er havresuppe OK. Suppa er næringsrik og den smaker godt.

HAVRESUPPE

1 til 1,5 dl havregryn
0,5 liter vann
0,5 liter melk*
Dryss kanel
1/2 ts salt

2 – 3 ss sukker
*havresuppen kan også kokes på bare vann.

Slik gjør du:
Høyeste mengde havregryn gir en tykkere suppe. Alt med unntak av sukkeret småkokes i noen minutter. Deretter siles suppen i et dørslag (kan sløyfes). Smak til med sukker. Det er mulig det trengs litt mer enn 2 ss.

4 kommentarer

  1. God bedring! Havresuppe er forøvrig suverent å ha med på skitur, det gir energi! Men det er viktig å finne den riktige balansen mellom sukker og salt 😉

  2. Uff da, ikke gøy å bli syk. Du trengte kanskje å hvile litt også. Ønsker deg god bedring. Ha en riktig god helg.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: