Sommer, sol og hagearbeid

Det er sommer og sol, og endelig ferie. Jeg har startet ferien litt tidligere enn vanlig i år. Men for en fin tid å starte likevel. Det har vært et flott sommervær her denne første ferieuken min.

Det er fortsatt litt for tidlig for meg å dra til hytta, så da har jeg vært hjemme noen dager i stedet, og har kost meg ute hagen. Det er kjempefint der nå, med en nydelig blomstring av pioner, stormarikåpe, valmuer og spirea.

Det å kunne spise frokost ute i hagen om morgenen, setter en ekstra spiss på dagen. Jeg er veldig glad for å kunne bruke det fine arvede Rörstrand-serviset fra mor.

For noen år siden sådde jeg en blomstereng i en del av hagen, og den har begynt å komme seg nå, – til stor glede for summende bier og humler.

Markjordbær er det også mye av i hagen, og så klart trer jeg dem på et strå.

Men for det meste har jeg drevet med hagearbeid denne uken. Jeg har oppgradert hagen litt. Den ble litt forsømt de senere årene, siden det ikke ble så veldig mye hagearbeid de årene mor var syk.

Så bedene har blitt spadd opp ett for ett. Det har tatt sin tid, for å si det sånn. Her har jeg fylt på ny jord og lagt steiner langs kanten av ett av bedene.

Staudene som var i bedet tidligere, har jeg delt, renset, og så satt tilbake i bedet. Men noen nye planter har det også blitt.

Foreløpig bærer bedet preg av nylig planting, men det kommer seg nok raskt.

Jeg har også satt opp noen nye plantekasser i år. Jeg har plantet grønnsaker og blomster i dem og etterhvert skal jeg beise de svarte. Men det får bli til høsten.

Alt jeg har plantet i plantekassene har jeg først dyrket frem i de små drivhusene du ser på bildet her. Det er bare noen enkle drivhus fra Biltema, men du verden så mye en kan få til i dem. Jeg sådde tidlig i mai og satte pottene i drivhuset. Det var klart for planting i kassene litt uti juni.

Nå er jeg ferdig med hagearbeidet for en stund, og skal bare nyte hagen fremover. Nå ser jeg frem til den vokser seg enda mer til, i løpet av sommeren.

6 kommentarer

  1. Det ser nydelig ut med blomster og nyttevekster. Du må ha en riktig god sommerferie!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: