Glem ikke julemystikken 

Akkurat nå driver jeg og styrer og ordner i huset, og snart skal jeg begynne med noe av det jeg liker aller best før jul, – å pynte og lage juledekorasjoner.

Helt fra jeg var barn har jeg elsket juledekorasjoner og julepynt. Dekorasjoner som formidler julestemninger og julebudskapet gjennom krybber og engler, nisser og troll. For ikke å snakke om snøglobene, der det alltid snør og er julestemning. De har alltid fasinert meg. Og julehuset som du kan se på bildene her, har jeg skrevet om i et tidligere blogginnlegg.

Noe som jeg husker best med dette julehuset var at jeg trodde at det bodde folk der på ordentlig. “Det lyser i huset!” “De er hjemme!” At huset bare var et lite julehus skjenket jeg ikke den ringeste tanke. For i et barns forestillingsverden er alt mulig. Fantasien begrenses ikke av hva som er mulig eller umulig, eller av hva som er fornuftig eller ufornuftig, i den såkalte virkelige verden. 

Glem ikke julemystikken og julemagien! Det er så mange måter å fange julens stemning på. En kan lese bøker, lytte til julemusikk, synge julesanger, eller en kan gjøre som meg, – skape små juleuniverser i miniatyr. 

Selv håper jeg at nissen kommer på besøk i år. Ihvertfall skal han ikke mangle på grøt, om han nå skulle finne på å se innom.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: