Blåbærkake

IMG_3994
Det er blåbærtid, og mange steder i landet bugner det av blåbær. Det er bare å komme seg ut i skogen og plukke de fantastiske bærene, – eller kjøpe de i butikken hvis en ikke kommer seg ut. Her er en oppskrift på blåbærkake som jeg har fått av min venninne Aslaug. Kaken kan virkelig anbefales, den er kjempegod:)!

BLÅBÆRKAKE

Antall personer: 6
Ovn: 200 grader i 25 – 30 minutter

60 g romtemperert smør
135 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 stort egg
100 g hvetemel
40 g finmalte mandler
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 1/4 dl skummet kulturmelk
250 g blåbær (frosne eller friske)

IMG_3996
Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en form på 22 cm med smør eller formfett. Strø 2 ss med hvetemel i og snu på formen til alt er dekket. Hell ut resten av melet.

Pisk smør og 125 gram av sukkeret med en elektrisk mikser til det blir luftig og nesten hvitt. Ha i egget og pisk det inn. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør de sammen med en visp slik at alle klumper i melet blir borte. Ha det tørre og melk vekselvis i bakebollen og rør til alt er godt blandet. Ha røren i den smurte formen, og fordel blåbærene jevnt utover. Dryss til slutt over resten av sukkeret. Stek kaken på nederste rille i 25 – 30 minutter.

IMG_3995-0Server blåbærkaken med en klatt krem eller is.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: