Krydret indisk linsemos

Her kommer forslag til en grei vegetarrett på en kjøttfri mandag. Indisk linsemos er lettlaget og næringsrik. Linsene er kraftig krydret med nellik, kardemomme, kanel, løk, hvitløk, chilis, og ingefær. Også andre krydder kan brukes.

I India kalles matretter av linser og belgfrukter for Dhal. Dhal er et grunnæringsmiddel i India. Det kan serveres som hovedrett, som for eksempel Dal Bhat eller som siderett.

Krydret indisk linsemos

1 ss olje
6 hele nellik
6 hele kardemommekapsler
1 kanelstang
1 løk finhakket
2 1/2 cm frisk revet ingefær
1 grønn finhakket chili uten frø
1 – 3 fedd finhakket hvitløk
1 ts garam masala
250 g godt skylte røde linser
Ca 3 ss presset sitron
Salt
Vann til linsene (se teksten)

Slik gjør du:
Varm oljen i en tykkbunnet kjele. Tell krydderne og ha nellik, kardemomme og kanel i kjelen med olje. La krydderene frese og tilsett løk, hvitløk, ingefær og chili, samt garam masala. La det surre noen minutter, mens du rører. 
Skyll linsene godt i et dørslag og ha de i oljen. Tilsett vann til det står over linsene. Ca 5 dl, eller litt mer. Det kan hende du må tilsette litt mer vann underveis i kokingen. Jeg brukte 2 dl til.
Kok opp, demp varmen. Legg på lokk, og la retten småkoke til linsene er møre og har begynt å mose seg – 15 til 20 minutter. Følg med underveis, rør så det ikke svir seg i bunnen, og ha evt. på mer vann. Rør godt i kasserollen så retten ikke svir seg, og blandingen blir moset.

Fjern de hele krydderene før servering. Spises sammen med chapati, fullkornsris og salat.

Legg inn en kommentar

Oppdag mer fra Bodils lille blogg

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese