Vegetarburger à la Smalhans

Denne oppskriften på vegetarburgeren til restaurant Smalhans i Oslo har jeg hatt lyst til å prøve helt siden jeg leste den i Dagens Næringsliv her for en tid tilbake. I helgen fikk jeg endelig laget burgeren, og det ble en veldig positiv overraskelse. Burgeren var kjempegod! Den er saftig, har en god sammensetning og mye smak.

Her følger oppskriften fra Dagens Næringsliv.

VEGETARBURGER a là SMALHANS
4 stk.

250 g kikerter
100 g linser

Bløtlegg og kok møre etter anvisning på pakken. (Eller bruk ferdig kokte).

30 g pinjekjerner, panneristet
1 egg
½ chili, ta bort frøene
1 vårløk
1 neve frisk koriander, hakket
1 fedd hvitløk
Spisskummen *
salt og pepper *
Maisenna
Pankomel

* Jeg brukte to små ts. spisskummen, en liten ts. salt, og en liten ss. maisenna.

Slik gjør du:
Finhakk chili, vårløk, hvitløk og koriander. Kjør i kjøkkenmaskin (eller bruk stavmikser) sammen med pinjekjerner, egg og erter/linser. Tilsett maisenna til du kan forme burgere. Smak til massen med spisskummen, salt og pepper. La hvile i minst en time. Panér med pankomel og stek burgerne i olje til de er gjennomvarme. Server med gode burgerbrød, tzatziki, chilimajones, salat og tomatskiver.
Jeg valgte tomat, grønnkål og løk som tilbehør.
Og aioli – hvitløksmajones.
Oppskriften på disse nærmest perfekte hamburgerbrødene finner du her.
Ingrediensene til burgerne.
Ikke noe hokus pokus med pankomel. Pankomel er japanske brødsmuler, eller brødmel, som gir en mer crispi overflate enn vanlig griljermel. Panko fås kjøpt på innvanderbutikker. Hvis du ikke får tak i, går det helt sikkert helt fint å bruke vanlig griljermel også.
Mmm, ferdig stekte burgere.
Da er burgeren servert! Vel bekomme!

Tips til variasjon:

Jeg la til saften av en kvart sitron i røren, og stekte burgerne litt annerledes enn det som står i oppskriften. I stedet for å friterte, stekte jeg dem ca. 15 minutter på en stekeplate i ovnen først, før jeg avkjølte, penslet med egg, og strødde over panko. Til slutt ble burgene stekt i rapsolje, i stekepannen, på vanlig måte.

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s