Kjempegode baguetter

Fikk lyst til å dele en oppskrift på noen kjempegode baguetter; vridde baguetter. Baguettene lages med en veldig løs deig som helles utover bakebordet, vris til baguetter og deretter stekes på høy varme. Resultatet blir et sprøtt og veldig godt bakverk. Bakeprosessen høres vanskelig ut, men jeg kan forsikre at dette er veldig enkelt. Jeg baker disse baguettene ofte. Når vi skal ha gjester er det flott å sette frem et så godt brød på bordet, det gjør alltid stor suksess! Og baguettene er kjempegode i matpakken også. Denne oppskriften er absolutt en av mine favorittoppskrifter.

20130829-210237.jpg
VRIDDE BAGUETTER
4 stk
Ovn 250 grader.

25 g gjær (1/2 pk)
2 ts salt
6 dl lunkent vann
13 dl hvetemel

Smuldre gjæren i en bakebolle. Dryss på salt og rør gjæren ut i litt av vannet. Hell på resten av vannet. Tilsett melet og rør om. Deigen blir veldig løs, og den skal være det. Dryss oppå litt mel. Dekk til bollen, og la deigen heve til dobbelt volum (eller helst litt lenger, lang hevetid – inntil 2 timer – gjør bakverket bedre). Smør en bakeplate. Hell den hevede deigen ut på et godt melet bakebord. Deigen skal ikke knas. Skjær i 4 deler med en skarp kniv. Mel godt. Fom eller vri deigemnene i spiral til baguetter – like lange som stekeplaten. Bruk en kniv e.l. og løft dem over på bakeplaten. La dem heve i 10 – 15 minutter. Stekes i ovnen ved 250 grader i 12-13 minutter, til de er brune oppå. Senk deretter varmen til 150 grader, og stek baguettene videre i 5 min til.
PS: Steketiden kan variere litt med ulike ovner, følg med på stekingen. Baguettene skal som sagt være friskt brune oppå; ikke brente:).

Trykk her for å printe ut oppskriften

20130829-210259.jpg
Her hever den løse deigen i bakebollen.

20130829-210310.jpg
Deigen helles på et godt melet bakebord, og skjæres i 4 deler. Strø på litt mel, og vri emnene til baguetter en etter en. Ikke kna! Baguettene må nærmest måkes opp på stekeplaten.

20130829-210323.jpg
Ferdig vridde baguetter klare til steking. Nå skal de stekes på sterk varme, og deretter nærmest “ettertørkes” litt på svakere varme.

20130829-210333.jpg
Her en nybakt baguett med avocado, brie, soltørket tomat, rødløk og paprika. Helt perfekt til matpakken!

Oppskriften kommer fra kokeboken “God mat” av Anna Bergenstrøm.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: