Vegetar enchiladas

IMG_5071Her en oppskrift på kjempegode vegetarenchiladas. De er fylt med en spicy bønneblanding og stekte krydrede grønnsaker. Her har jeg også laget enchiladasausen selv. Hvis du ikke har tid til det, kan den erstattes med tilsvarende mengde med vanlig salsa. (Ca. 2 glass).

Vegetar enchiladas
Til 4 personer.
Stekes i en ildfast form i 20 minutter på 200 grader.

Ingredienser:
1 pakke fullkorntortillas (8 stk)
2 ss olivenolje til å steke tortillasene i

Til fyllet:
1 ss olivenolje
1 pakke bønnemix fra Go green
3 – 4 ss HP saus
1 liten ts sennepspulver ( kan erstattes med chiliflak)
2 ts brunt sukker
0,5 dl vann

2 ss olivenolje
2 paprika f. eks. en gul og en grønn, skåret i strimler
1 liten squash – i terninger
1 rødløk, i strimler
10 – 15 aromasopp (eller champinjong) i skiver
3 dl ost med sterk smak (jeg brukte Red Leichester)

Oppå enchiladasene etter steking:
Vårløk
Hakket frisk koriander

Salat, rømme og evt ris og tortillachips ved servering.

Hjemmelaget enchiladasaus:
2 ss olivenolje
3 ts chiliflak
1 ts oregano
1 ts spisskummen

1 boks tomater, gjerne cherrytomater
3 ts minced garlic (Blue dragon) (Kan erstattes av 1 ts løkpulver og 1 ts hvitløkspulver)

2 ss hvetemel
1 grønnsaksbuljongterning (liten), eller 1 ts pulver.
2,5 dl vann
1/2 – 1 ts salt
1 ts pepper
1- 2 ss brunt sukker

Slik gjør du:

1. Lag først den hjemmelagede enchiladasausen. Varm olivenoljen i en gryte med høye kanter. Ha i chiliflak, orgegano og spisskummen, og la krydderet frese litt i oljen. Slå så over tomatene, og la sausen boble litt. Rør hvetemelet ut i vannet, og bland det i sausen. Rør godt. La sausen koke et minutt eller to, og sett kjelen til siden. Kjør sausen glatt med stavmikser. Ha i grønsaksbuljongterningen, minced garlic, og det brune sukkeret. Rør godt rundt. Deretter blandes salt og pepper i. La sausen småkoke på lav varme noen minutter. Det er viktig at du smaker til sausen. Kanskje trengs det litt mer spisskummen, eller hvitløk. Kanskje trenger sausen litt mer sukker eller salt. Avkjøl sausen.

2. Stek deretter bønnene. Varm en spiseskje olivenolje i en stekepannen, og ha i bønnene. La de frese i oljen et par minutter på medium varme. Ha så i HP sausen og vannet. Deretter sennepspulveret og sukkeret. Rør godt rundt. La alt småkoke på lav varme 4 – 5 minutter inntil vannet har kokt inn. Ha bønneblandingen i en bolle.

3. Varm oljen i en stekepanne. Stek grønnsakene litt etter litt. Krydre godt med salt og pepper, og stek til de er møre ca. 2 – 3 minutter. Legg grønnsakene på et fat.

4. Varm olivenoljen i en panne, og stek tortillalumpene på hver side til de er gyldne. Legg de på et fat.

5. Så monterer du enchiladasene:
Dypp først hele tortillalumpen i enchiladasausen, så den blir helt dekket. Legg deretter litt av grønnsaksblandingen og bønneblandingen på lumpen, og litt ost på toppen. Rull så lumpen sammen og legg den med kanten ned i en ildfast form. Gjør det samme med resten av lumpene. Dryss ost over alle tortillaene som ligger i formen, og så resten av enchiladasausen. Stek enchiladasene i 20 minutter på 200 grader, inntil de er gyldne. Dryss over koriander og vårløk ved servering, og gjerne en klatt creme fraish. Server med salat og evt tortillachips.

IMG_5036Lag først enchiladasausen etter oppskriften, og la den avkjøle. Deretter lager du de krydrede bønnene ved å steke dem i stekepannen noen minutter, for så å blande inn HP-saus, sennepspulver, brunt sukker og vann. La alt surre til vannet er innkokt. Ha bønneblandingen i en bolle.

IMG_5042Deretter steker du grønnsakene i litt olivenolje, hver sort for seg. Krydre godt med salt og pepper.

IMG_5043-1

IMG_5039Stek tortillalumpene gyldne i litt olje. Legg på et fat.

IMG_5046-0Her er alt klart til å starte monteringen av enchiladasene.

IMG_5049Montering. Dypp først hele lumpen i enchiladasausen, slik at den blir godt dekket med saus. Legg så på grønnsakene og bønneblandingen. Så litt ost på toppen. Rull sammen lumpen, og legg i en ildfast form.

IMG_5051-0Legg over resten av sausen, og la formen steke i 20 – 25 minutter til de er gyldne oppå. Dryss over koriander og evt. vårløk.

(På bildene er oppskriften halvert)

Legg inn en kommentar

%d