Keiserkroner i full blomst

20130703-190523.jpg

Nå i de siste dagene har keiserkronene begynt å blomstre for fullt ute i hagen min. Eller, det er vel rettere å si at det er brannliljene som har begynt å blomstre (lillium bulbiferum), for det er brannlilje som er det korrekte navnet på planten. Men der jeg kommer fra har denne alltid blitt kallt keiserkrone, og det har jeg tenkt å fortsette med å kalle den:). Det som er litt artig er at jeg fikk en enkelt knoll av denne fra min mors hage for noen år tilbake, og nå har den blitt til mange flotte keiserkroner flere steder rundt om i hagen. Jeg synes keiserkronen er kjempefin, en virkelig tradisjonsrik og trofast lilje ute i hagen som blomstrer lenge. Og ellers så nyter jeg dagene ute i hagen på ettermiddagene nå etter jobb. Det er så deilig å sette seg ut, og som her – å kose seg med litt av sesongens bær, og virkelig få mest mulig ut av denne fantastiske sommertiden.

20130703-190321.jpg

20130703-190400.jpg

20130703-190626.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

5 thoughts on “Keiserkroner i full blomst

  1. Det der er ikke “Keiserkrone” men “Brannlilje”. Du skal vite at du er langt fra den eneste som bruker feil navn på denne vakre planten. Det at så mange forveksler disse er underlig da “Keiserkrone” har blomsten hengende under mens for “Brannliljen” er det motsatt. Tenk på at “Keiserkrone” har form som nettopp en krone så er det lett å huske. ☺

    1. Du har så rett, så rett! Det er “Brannlilje” som er det korrekte navnet, og det er en god forklaring du gir for å beskrive forskjellen mellom den og “Keiserkronen”. Nå lærte jeg noe nytt i dag også:)

      Brannliljen er virkelig en flott staude ute i hagen. Den virkelig lyser opp i bedene hos meg om dagen!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s