Vegansk lasagne

Veganske lasagner står ikke tilbake for lasagner som er laget med melk, kjøtt og ost. Det er denne et godt eksempel på. Denne varianten smaker kjempegodt! Lasagnen er laget med blant annet vegansk soyafarse, havremelk og vegansk ost. Både tomatsausen, den veganske farsen og den hvite sausen er godt krydret opp, og lasagnen smaker akkurat slik en god lasagne skal smake.

La lasagnen stå i ro noen minutter etter steking (ca 10 – 15 minutter) Da setter den seg, og blir lettere å skjære i.

Vegansk lasagne
Til 4 personer

Stekes på 225 grader i 20 – 25 minutter. Sjekk med en pinne at lasagnen er kokt.

Ingredienser:

250 g lasagneplater 

“Kjøttrøre” til lasagnen:

400 g vegansk farse (f. eks fra Hälsans kok)

1/2 purre skåret opp i skiver

1/2 paprika, i terninger

Stek på vanlig måte, og krydre godt med pepper. (Ikke salt, siden det er salt både i tomatsausen, den hvite sausen og den veganske osten)

Tomatsaus:

2 bokser hakkede hermetiske tomater

2 ts rosmarin (eller basilikum)

1/2 dl olivenolje

4 fedd presset hvitløk

1 1/2 til 2 ts havsalt

1/2 ss oregano

Et lite dryss hot chilipepper hvis du har

0,2 dl rødvin (kan sløyfes)

1 ts sukker (eller litt mer)

Ha olivenolje i gryten og varm opp. Ha i rosmarin og oregano, og la krydderet surre i den varme oljen litt. Ha deretter i hvitløken. Hvitløken skal bare blankes; den skal ikke bli brun. Med en gang den får et snev at lysebrunt, skal tomatene oppi. Ha i resten av ingrediensene. La sausen koke uten lokk i 10 minutter. Det er viktig at du smaker til sausen, slik at den ikke blir for lite krydret eller for syrlig.

Hvit saus:

7,5 dl havremelk

38 g hvetemel

2, 5 ss rapsolje 

1 ts buljongpulver, eller en buljongterning
 (til en halv liter væske)

En kvart revet muskatnøtt

Salt og pepper (smak til)


Vegansk pizzaost til å ha på toppen.

1. Smelt rapsoljen i en kjele og rør inn mel. Rør godt. Spe med litt havremelk og kok opp. Gjenta dette ved å ta i mer og mer av havremelken. Rør godt til du har en klumpfri saus. (Bruk evt stavmikser).
2. La sausen koke opp, og da er det viktig å røre hele tiden. Tips: Ikke for sterk varme, og rør fra bunnen av gryten. Når sausen er kokt opp er den ferdig. Ha i buljong og muskatnøtt og smak evt til med litt salt og pepper. Det er viktig at sausen ikke blir for salt, siden det er salt både i tomatsausen og i osten. Den hvite sausen skal være akkurat passe salt. 

3. Deretter monteres lasagnen. Den monteres slik:

Smør en form av passende størrelse. Legg lasagneplater i bunnen. Så halvparten av tomatsausen. Deretter alt kjøttet med grønnsakene. Deretter halvparten av den hvite sausen. Så lasagneplater igjen. Deretter tomatsaus. Så lasagneplater og hvit saus igjen (hvis det går). Her må du prøve deg litt frem, hvor mange lag avhenger litt av størrelsen på formen. Vegansk ost has på toppen.

Serveres med en grønn salat og godt brød.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: