Italiensk mat på menyen

20130105-161844.jpg

Jeg koste meg med litt matlaging i går ettermiddag. Siden det ofte blir raske måltider i løpet av uken, er det OK å bruke tid på matlaging i helgene. Så i går tok jeg meg tiden og laget litt god italiensk mat. Dette var menyen hos meg denne fredagskvelden:

– Foccacia med aioli

– Pasta alla fiesolana

– Tilslørte bondepiker laget med aprikoskompott og vaniljekesam

Jeg valgte quick fix alternativet av foccacia og aioli dvs at jeg laget brødet fra pakke, og brukte hvitløksmajones som fås kjøpt på glass. Dette smakte helt OK, selv om de hjemmelagede alternativene naturligvis smaker bedre. Men jeg ønsket ikke å bruke så altfor mye tid på matlagingen denne kvelden. Penne alla Fiesolana er en klassisk italiensk pastarett. Jeg manglet pennepasta, og brukte derfor vanlig fullkornspaghetti i stedet, og det smakte like godt.(70-100 gr tørr spaghetti pr person) Prosciutto, spekeskinken, fås kjøpt i dagligvarebutikken. (Produsent Grilstad) Vanlig spekeskinke kan sikkert også brukes.

Når det gjaldt desserten, tilslørte bondepiker, var den valgt utfra behovet for å få spist opp noen julekaker. Jeg benyttet knuste pepperkaker som kakesmuler, og det smakte godt til den friske aprikoskompotten.

Her er oppskriftene:

PENNE ALLA FIESOLANA
3-4 personer

400 g Penne pasta
50 g Prosciutto (italiensk spekeskinke)
1 ss hvetemel (strøken)
2 ss smør
3,3 dl matfløte
Salt og pepper
2 dl grønne erter
3 ss revet parmesan

1. Kok pasta etter anvisning på pakken
2. Lag hvit saus av mel, smør og matfløte. Smak sausen til med salt og pepper.
3. Skjær opp skinken i biter. Blant den i sausen sammen med ertene.
4. Bland pastaen inn i sausen
5. Dryss over revet parmesan

TILSLØRTE BONDEPIKER

3 dl kakesmuler
3 – 4 dl Nora aprikoskompott
1 beger vaniljekesam

Legges lagvis f eks i posjonsglass

20130105-161942.jpg

20130105-163158.jpg

20130105-163246.jpg

20130106-175726.jpg

20130106-175733.jpg

20130106-175746.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s