Ti gode kaker til 17. mai

Det nærmer seg 17. mai. Hurra! Så heldige vi er som kan feire grunnlovsdagen på en så fin måte!

17. mai er barnas dag, familens og venners dag, og mange feirer dagen ved å samles til 17. mai-selskap. I ethvert selskap hører servering av kaker til, og her har jeg funnet frem noen gode kaker som jeg tror kan passe fint på kakebordet på 17. mai.

Du kommer til oppskriften ved å trykke på bildet.

Pavlovaterte. Denne kaken er min families favoritt nummer en. Ingen over, ingen ved siden. Denne oppskriften er det lett å lykkes med, – resultatet blir alltid veldig bra. Husk at du ikke trenger å kjøpe bær i dyre dommer for å pynte kaken. Det går like fint med litt rimeligere frukt. Banan, kiwi og hermetisk ananas for eksempel.

Denne kaken måtte bare med i utvalget, – kake med bunn av ritzkjeks og valnøtter, pyntet med krem og bær. Kaken er frisk, og har en nydelig smak både av salt og søtt. (Link til oppskriften ligger nederst i blogginnlegget).

En litt lettere type ostekake. Denne ostekaken er mindre mektig og energirik enn mange andre ostekaker, og jeg tror den må være kaken for de som vil ha i seg litt mindre kalorier, selv om det er 17. mai.

Denne oppskriften har vi fått av ungenes farmor. Derav navnet “Farmors fantastiske sjokoladekake”. En veldig god sjokoladekake, med smak av romessens. Kaken er en familiefavoritt og den passer usedvanlig godt på ethvert kakebord.

Denne konfektkaken smaker nydelig. Den ligner litt på suksesskake, men jeg synes faktisk at denne er hakket bedre. Credit til min gode venninne, Astrid.

Firkløverkaken er en kjempegod kake med mandelbunn, og med glasur laget med firkløversjokolade. Denne oppskriften er en av bloggens mest leste.

En veldig god sjokladekake med smak av appelsin, både i bunnen og glasuren. Favorittkaken til sønnen her i huset.

Denne er en slags formkake, med et knekklignede fyll på toppen. Vaniljekrem er naturlig følge.

Disse sitronrutene er friske og litt møre, – kanskje en litt annerledes type kake på kakebordet?

Av og til er det enkleste det aller beste. Jeg synes at gjærbakst hører med på kakebordet, og denne prinsessekaken tror jeg er vinneren av alle kakene som er valgt ut!

Hipp, hurra, og god 17. mai!

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply