Pai med søtpotet, spinat og fetaost – vegetar

Denne paien, med søtpotet, spinat og fetaost, er noe av det beste jeg har smakt hva gjelder vegetarpaier. Paien er kjempegod, og den har et spennende og smaksrikt fyll.

Oppskriften fant jeg på bloggen Happyfoodstories.com

Da jeg hadde familien på paimiddag her om dagen, var denne paien den absolutt mest populære. De ville mye heller ha denne enn den vanlige med purre og skinke.

Pai med søtpotet, spinat og
fetaost – vegetar

Paiskall

3 dl hvetemel (gjerne blandet grovt og fint)
1 klype salt
90 g margarin, romtemperert
3 ss vann

Fyll

1 rødløk
1 chili
1 fedd hvitløk
100 g spinat
1/2 brokkoli
1 stor søtpotet
4 ss fetaost
2 ss soltørket tomat
6 egg
2 dl melk
tørket basilikum
salt og pepper
Revet parmesanost – 1/2 til 1 dl

Slik gjør du:

Paiskall:
Smuldre smør og mel til en grynete masse uten klumper. Tilsett vann og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen i litt plastfolie og legg den i kjøleskapet en halvtimes tid.

Trykk deigen jevnt ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiskallet i 10 min på 200 grader.

Paiform: 26 cm

Fyll:
Tilbered fyllet i mellomtiden. Stek løk, hvitløk, chilli og spinat mykt i litt olje. Skrell søtpoteten og del den i terninger. Kok søtpoteten mør, ca 5 min. Del brokkolien i små buketter og kok den raskt i lettsaltet vann. Visp sammen egg og melk med litt tørket basilikum + salt og pepper. Fordel de stekte grønnsakene i bunnen av skallet, og ha bitene med søtpotet og brokkolibukettene over. Topp med soltøket tomat og fetaost, før du heller over eggeblandingen. Dryss over litt parmesanost.

Stek paien på 200 grader midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: