Ukemeny 1/2017 – vegetar

Bedre sent enn aldri! Her kommer den vegetariske ukemenyen for uke 1 i 2017.

Vi starter litt forsiktig på mandag, med en enkel potet- og purreløksuppe. (Jeg vet at mandagen har passert, men legger ut forslaget likevel, – i tilfelle noen vil bruke oppskriften senere i uken). Potet- og purreløksuppen passer utmerket når budsjettet er litt slunkent like etter jul.

Til middag på tirsdag foreslår jeg quesadillas. Disse er lettlagede, og servert med rømmedipp har de et bra proteininnhold. På onsdag foreslår jeg vegetarisk chili og på torsdag vegetarisk wok. Disse middagene tror jeg også er ganske lettlagede. Middagsforslagene i helgen tar det noe lenger tid å lage.

Jeg håper at du kan benytte grønnsaker du sitter igjen med etter jul i oppskriftene! Det er ingenting i veien for å improvisere og putte i rettene de grønnsakene du har igjen.

Jeg kommer til å fortsette med disse ukemenyene også i 2017. Den eneste endringen jeg har gjort fra fjoråret, er at jeg har kuttet ut ukens kake. Det vil komme kakeoppskrifter senere i ukemenyene også, men da fortrinnsvis sukkerfrie.

Hvis du lurer på hva jeg legger vekt på når jeg setter opp disse menyene, kan du lese mere her. Hvis du ønsker flere middagsforslag finner du disse under kategorien Vegetariske ukemenyer.

Ønsker alle en riktig god uke!

Mandag – potet- og purreløksuppe
Bytt ut fløten med havrefløte for et vegansk alternativ.

Tirsdag – Vegetariske quesadillas med avocadosalat og dipp
Bruk gjerne tacolumper av fullkorn i retten.

Onsdag – Chili vegetar
Bruk soyarømme i retten hvis du vil ha den vegan. Server med en stor bolle frisk salat og grove rundstykker (se nedenfor).

Torsdag – Grønnsakswok med nøttehummus
Bytt ut eggnudler med risnudler for et vegansk alternativ.

Fredag – Pizza med squash vegetar
Server gjerne en stor bolle med frisk salat til retten.

Lørdag – Couscoussalat med brokkoli, kikerter og fetaost
Dropp fetaosten dersom du vil ha salaten vegan. Salaten serveres med grove rundstykker.

Søndag – Gulrot- og halloumiburgere servert med bulgur og hummus

Ukens brød – grove rundstykker

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: