Egg cocotte til frokost

IMG_1174.JPGHer en oppskrift på en elsket fransk rett – egg cocotte. Egg bakt i form. Når du lager denne retten er det en fordel å bruke små former, av typen som brukes til Crème brûlée, eller lignende. Bland i grønnsaker i retten etter ønske.

EGG BAKT I FORM
Til en person:

1 egg
parmesan ost (eller hvitost)
2 skiver kokt skinke
2 ss fløte eller Crème fraîche
pepper
Evt litt grønnsaker etter ønske (cherrytomat, paprika, vårløk e.l.) (kan sløyfes)
Smør til formen
Eventuelt friske urter oppå. ( kan sløyfes).

Sett ovnen på 190 grader. Smør formen. Legg i bunnen to skiver med skinke, og evt litt grønnsaker. Høvle over parmesan, eller bruk hvitost. Ha over fløten ( evt Crème fraîche) Knekk over et helt egg. Kvern på pepper. Stek i ca 15. min. Dryss evt over friske urter ved servering. Serveres med et stykke godt brød.IMG_1173.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: