Malaysisk kyllingsuppe


Jeg er veldig glad i venninneklubben min, og ser alltid frem til å møte dem. Vi ble kjent gjennom at vi har jevngamle barn, og det er ikke få foreldremøter, fotballkamper og klasseklubber vi har vært sammen på, opp gjennom årene. Nå er barna er store, men vi fortsetter å møtes gjennom klubben, og det er veldig hyggelig.

Her om dagen var vi hos min venninne Aslaug, og hun serverte en aldeles nydelig malaysisk kyllingsuppe. En skikkelig god og sterk suppe med mye smak, og hun serverte den med aioli og Foccaciabrød.

Denne suppen mener jeg må være den nesten perfekte klubbretten. Den smaker kjempegodt, er raffinert og er samtidig veldig enkel og rask å lage. Jeg fikk lov til å dele oppskriften, og her følger den:

Malaysisk kyllingsuppe
Til 4 personer

1. 1 stor løk og 2 fedd hvitløk hakkes, og surres i 1 ss olivenolje i en stor kjele.
2. Tilsett: 1 boks hakkede tomater, 1 – 2 ss karri, litt pepper, 1 liter grønnsaksbuljong, 1 – 2 ss sambal oelek, og 2 – 3 never røde linser. Dette småkoker på lav varme i ca 15. minutter.
3. Tilslutt tilsettes 1 boks fersken i småbiter uten lake, 400 g stekt kyllingkjøttdeig (eller kyllingfilet) (krydret med salt og pepper når det stekes) og 3 dl matfløte.
4. La suppen småkoke på veldig lav varme i minimum 10 minutter før servering.

Ikke smak på suppa før alle ingredienser er tilsatt og den har putret noen minutter. Tilsett eventuelt litt mer krydder. Serveres med godt brød eller hvitløksbaguetter.

Tips: Begynn med 1 spiseskje sambal oelek hvis du ikke vil ha suppen så sterk. Smak på suppen undeveis, og ha evt. i en spiseskje til.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: