Hete nøtter 


Her følger oppskrift på en nøtteblanding med søt-sterk smak. Nøtteblandingen er fin å servere til velkomstdrikken når du skal ha gjester. Det er også fint å ha en boks med disse nøttene stående, når du har lyst på neve nøtter som et lite mellommåltid eller påfyll. I orginaloppskriften til denne blandingen er det brukt 0,5 dl honning. Jeg byttet imidlertid ut honningen med sukkerfri fibersirup, og det fungerte helt fint, men holdbarheten blir muligens noe kortere. Nøtteblandingen smaker derfor aller best nylaget, men den holder seg fint i en boks noen dager også. Lager du blandingen med honning er det lenger holdbarhet.

Hete nøtter

25 g smør

1/2 dl fibersirup gold

1 ts salt

1 krm chiliflak (eller chilipulver – ikke den hotteste typen)

300 g blandete nøtter

Slik gjør du:

1. Smelt smør i en tykkbunnet liten stekepanne. Tilsett fibersirup, salt, chiliflak og 1 ss vann. La det koke opp. (Smak på blandingen slik at krydringen blir slik du liker den best.

2. Tilsett nøttene og la de småkoke noen få minutter på middels varme, til blandingen har kokt litt inn. Rør rundt hele tiden slik at alt blir jevnt fordelt og nøttene får en fin farge.

3. Hell nøttene på en bakepapirkledt stekeplate. Spre dem, slik at nøttene ikke klumper seg. La de avkjøle, og salte litt ekstra.

4. Nøttene smaker best nylaget. Kan også oppbevares i tett boks noen dager.

Du kan enten bruke chiliflak eller chilipulver i blandingen. Det er fibersirup av brun type som brukes.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: