Desemberdag


Som jeg har savnet vinteren! Det tenkte jeg på i går da jeg gikk en liten tur på Maihaugen, friluftsmuseet på Lillehammer. Der jeg bor, har ikke vinteren helt kommet enda. Det vært litt frost på bakken, men for det meste har det vært mildt og fuktig vær, og ikke noe snø.

Men på Lillehammer i går var det flere minusgrader og vinter. Overalt var det hvitt, og luften var kald og frisk. Landskapet var dekket av frost og snø, og blant alle de gamle husene på Maihaugen følte en seg nesten som hensatt til en førjulsdag på bygda i gamle dager. 

Lyset var så magisk som det bare kan være en dag tidlig i desember. Det var et tynt tåkelag, men bak skinte solen, og det gjorde at alt ble farget av et gulaktig slørlett lys.

Jeg elsker denne tiden på året når det er vinter og frost, og det nærmer seg jul.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: