Gi blomstene dine et løft med en retrovase

Denne bildekrusellen krever javaskript.


Retrovaser er flotte, og en får virkelig det beste ut av blomsterbukettene sine når en setter dem i slike vaser. Vasene som du ser på bildene har jeg kjøpt litt her og der opp gjennom årene. Noen er kjøpt på loppemarked for en billig penge, mens andre er kjøpt på nettauksjon. Disse vasene er ofte i bruk, – jeg synes som sagt at blomsterbuketter tar seg enda bedre ut med et slikt følge.

Alle vasene er produsert på 50 – og 60-tallet. Dette var en fantastisk periode i norsk formgivning. PLUS-miljøet i Fredrikstad var av stor betydning for norsk design i de årene det eksisterte (1958-1978). Det som ble produsert ved PLUS er i dag samleobjekter som folk leter etter i bruktbutikker og på nettet. Ellers hadde perioden også mange andre designmiljøer på et høyt nivå, for eksempel Hadeland, Porsgrunn Porselen, Figgjo, Magnor, og endel møbelvirksomheter. 

Det er ikke så vanskelig å få tak i retrovaser. Retroglass fra Hadeland er det fortsatt mulig å finne på loppemarked, og også retrovaser for eksempel i keramikk. Glassdesign fra PLUS selges for det meste fra nettauksjoner, eller på Finn.no.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: