Små broderte duker er anvendelige

  
Som jeg har skrevet før her på bloggen, så er jeg ganske glad i gamle tekstiler. Det finnes så mye fint gammelt håndarbeide, og noe av det er som de reneste små kunstverk å regne. Fortsatt er det ganske lett å få tak i slike gamle tekstiler. I første halvdel av 1900-tallet sydde og broderte mange kvinner til utstyrskisten, og etter at de var vel gift, fortsatte de med håndarbeid. Dette har nok medvirket til at det fortsatt er god tilgjengelighet på dette.

Jeg er heldig som har mange fine duker som min mor har brodert. Disse tar jeg frem ved spesielle anledninger, som til jul eller til påske, eller når jeg dekker kaffebord ute i hagen om sommeren. Det jeg bruker aller mest er små broderte duker, servietter og brikker. Disse bruker jeg for å pynte brett og brødkurver, eller når jeg skal lage et lite stilleben på et bord.
     

Legg inn en kommentar

%d