Kaffekjelen

20130402-175444.jpg

Det finnes så mange fantastisk flotte retroting som det er koselig å omgi seg med i hverdagen. Jeg liker veldig godt å bruke denne gamle kaffekjelen i rød emalje når jeg av og til lager kokekaffe. Koselig med en slik gammel flott kjele! Kjaffekjelen er sikkert minst 30 år, – men like pen og anvendelig den dag i dag.
Kjelen er et godt eksempel på Skandinavisk design; den er designet av den kjente finske designeren Kaj Frank for Arabia i Finland. Skandinavisk design er kjennetegnet ved at designgjenstander skulle være tilgjengelig for alle i hverdagen – en slags demokratisk ide bak designen. Kaj Franck skapte gjenstander til daglig bruk – som skulle være vakre, ha enkle former, være funksjonelle, lette å rengjøre, og passe til materialvalget. Mønstrene er detaljerte og inspirert av abstrakt kunst, og det er brukt fargevariasjoner innen samme serier.

20130402-175455.jpg
Kopper fra Staffordshire Potteries LTD, England.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply