Kaffekjelen

20130402-175444.jpg

Det finnes så mange fantastisk flotte retroting som det er koselig å omgi seg med i hverdagen. Jeg liker veldig godt å bruke denne gamle kaffekjelen i rød emalje når jeg av og til lager kokekaffe. Koselig med en slik gammel flott kjele! Kjaffekjelen er sikkert minst 30 år, – men like pen og anvendelig den dag i dag.
Kjelen er et godt eksempel på Skandinavisk design; den er designet av den kjente finske designeren Kaj Frank for Arabia i Finland. Skandinavisk design er kjennetegnet ved at designgjenstander skulle være tilgjengelig for alle i hverdagen – en slags demokratisk ide bak designen. Kaj Franck skapte gjenstander til daglig bruk – som skulle være vakre, ha enkle former, være funksjonelle, lette å rengjøre, og passe til materialvalget. Mønstrene er detaljerte og inspirert av abstrakt kunst, og det er brukt fargevariasjoner innen samme serier.

20130402-175455.jpg
Kopper fra Staffordshire Potteries LTD, England.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: