Lettlagede scones til frokost

Av og til et det godt med ferskt og varmt brød til frokost. Disse sconesene lager du i en fei, enten med kjøkkenmaskin eller for hånd. Sconesene er fine ved at det verken er sukker eller smør i dem, likefullt er de saftige og gode. Deigen lager du mens ovnen blir varm. De skal bare steke en kort stund – og vips! Ferdig! 

Lettlagede scones til frokost.
  
SCONES
Ca. 16 stk. Ovn 250 grader.

6 1/2 – 7 dl hvetemel

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

2 dl tykk gresk yoghurt (eller matfløte)

1 dl vann

Slik gjør du:
Sett først stekeovnen på 250 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir. Bland mel, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett yoghurt litt etter litt, og vann. Arbeid deigen raskt sammen. Hell deigen ut på et melet bakebord, og del i 4 emner. Form hvert emne til en flat rund kake med melede hender. Legg kakene på stekeplaten. Klem de utover med hendene. Lag et kryss i deigen for å dele i fire deler. (Se nederste bilde). Stek på midterste rille i stekeovnen i ca 12 minutter. Bryt sconesene fra hverandre. Serveres nystekte.

Smaker godt med en klatt smør og hjemmelaget syltetøy.
  
Med et egg til, og en god kopp te, blir det en fullverdig frokost.
  
Scones stekes på høy varme ca. 12 minutter til de er friskt brune.

Håper forresten du kan avse et minutt til å svare på spørreundersøkelsen min:) (Hvis du ikke allerede har gjort det) Trykk på ikonet:

Spørreundersøkelse

Spørreskjemaet er åpent til 29.9.

Legg inn en kommentar

%d