Bildene ble nesten bedre enn orginalen

Her om dagen kom det opp et forslag til en app i feeden på Facebook som jeg fikk lyst til å prøve. Appen heter Photomyne, og benyttes til å skanne inn bilder fra gamle fotoalbum. Jeg må innrømme at jeg i utgangspunktet var litt skeptisk. Appen fungerer slik at du skal holde Iphonen over albumet eller bildet, og så trykke på skjermen for å skanne.

Men hvordan ville kvaliteten på bildene bli? Med en håndholdt mobil, kanskje varierende lysforhold, og med innskanning av flere bilder på en gang?
IMG_6426-1
Så jeg lastet ned appen, og bestemte meg for å prøve. (Den kostet forresten litt, i underkant av kr 50,-). Bildene her er fra et eldgammelt album jeg har, og er tatt i 1977. Det året jeg var 15 år, og deltok på en speiderleir. Bildene har en elendig kvalitet, og er uklare og blasse i fargen. De er tatt med et lite lommekamera av Instamatictypen som var så populære på den tiden.
IMG_6427-0Jeg var litt spent. Ville den dårlige kvaliteten på bildene også bli overført til det skannede bildet?

Men nei! Bildene ble faktisk veldig bra. Jeg mener de nesten ble bedre enn orginalene i albumet. Her ser du resultatet:
IMG_6429Først så trodde jeg det var en flekk på bildet, men ved nærmere øyesyn ser jeg at det er en stein i bakgrunnen.
IMG_6452Her er et annet bilde som jeg skannet inn med appen, også det ble forbausende mye klarere enn orginalen.

Så dette er en app som jeg absolutt kan anbefale. Den er verdt prisen. Jeg synes bildene fikk en brukbar kvalitet, men den store fordelen med appen sammenlignet med vanlig skanning, er at du har mulighet til å skanne inn gamle album raskt og effektivt.

Oppsummert så kan du med appen:

– Omdanne gamle papirfoto til digitale bilder.

– Photomyne bruker kameraet til å fotografere bildene enkeltvis eller i en gruppe. Bildet lyses kraftig opp med skanningen.

– Den kan også benyttes på albumsider.

– Appen søker seg frem til de ulike foto, og roterer og beskjærer dem.

– Appen optimaliserer bildene slik at de blir best mulig i gjengivelsen. Appen har også flere andre funksjoner, blant annet kan du lage filmer av bildene.

(Jeg brukte IPhone 6 til skanningen).

Legg inn en kommentar

%d