En frokost med nybakte scones

Disse sconsene er fine å bake en tidlig søndagsmorgen hvis man mangler brød, eller alle andre ganger da man har behov for å lage brød i en fei. Sconsene er veldig raskt laget, du baker dem på den tiden ovnen trenger for å bli varm.

GROVE SCONES
2,5 dl grovbakst (eller sammalt hvete)
2,5 dl hvetemel
1/4 ts salt
2,5 ts bakepulver
2 ss margarin
1,5 til 2 dl sur (eller søt) melk

Steketemperatur 250 grader
Steketid ca 8 min

Slå på stekeovnen. Bland alt det tørre. Smelt margarin og ha den i blandingen sammen med melken. Kna til en jevn deig. Del deigen i fire like store emner. Klapp eller kjevle hvert emne til en rund flat kake. Legg dem på en smurt plate. Prikk dem med en gaffel, og del i fire emner. Stekes til de er friskt brune.
Trykk her for å printe ut oppskriften

20130908-094719.jpg

20130908-094734.jpg
Likte du denne oppskriften kan det også hende at du liker:
Fine scones

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: