Brente mandler

IMG_4141.JPGAv og til er det koselig å by på ekte hjemmelaget gotteri, og brente mandler stiller i en klasse for seg. Disse lager du enkelt og greit i mikrobølgeovnen, og resultatet blir vel så bra som dem du lager i stekepannen.

BRENTE MANDLER I MIKROBØLGEOVN
1 dl farin
1/2 dl vann
1 dl mandler

Hell vann og sukker i en høy bolle som kan stå i mikrobølgeovn. Kok det i mikrobølgeovn på full effekt i 6 minutter, eller til sukkeret begynner og bli brunt ( i noen mikrobølgeovner tar det litt lenger tid – følg med underveis) Ta bollen ut av ovnen, og rør inn mandlene med en gaffel. Sett bollen inn i ovnen igjen, og kok mandlene til de er pent brune, ca. 1 minutt. Hell de brente mandlene ut på et smurt papir, og skill dem fra hverandre med to gafler.

Kan også lages i stekepanne på ovnen, men det er viktig å være forsiktig, for kokende sukker kan gi brannskade.

IMG_4142.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: