Lussekatter og julete

20121205-185411.jpg

Det er fortsatt en uke til Lucia, men det skader ikke å tyvstarte litt med lussekattene. Lussekatter smaker så godt at det er synd kun å nyte dem på Luciadagen. Derfor, som du kunne lese på bloggen her tidligere, så hadde vi et lite juleverksted i forigårs, der vi bl. a både bakte og spiste lussekatter. Og det med å spise lussekatter har vi fortsatt med i dag også. Kjempegodt med en kopp julete til! Moralen i denne lille historien er at det er smart å sette igang med baking så snart som mulig, slik at du kan kose deg med en lussekatt allerede til helga.

Tilslutt:
Takk for at du leser denne bloggen! I går så passerte denne bloggen over 1000 sidevisninger tilsammen, og det er jeg veldig godt fornøyd med:)!

Her er oppskriften:

LUSSEKATTER

150 g meierismør
5 dl TineMelk Hel
50 g gjær
1 g safran (evt. 1/2 ts gurkemeie)
150 g sukker
½ ts salt
2 ts kardemomme
13 dl hvetemel (ca.)
Pensling og pynt:
1 sammenvispet egg
1 dl rosiner

1Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.

2Rør i sukker, salt, kardemomme, safran (evt. gurkemeie) og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.

3Sett stekeovnen på 250 °C. Ta fram stekeplater som du smører eller har på bakepapir.

4Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 30 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser.

5 Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplaten og la dem heve under plast på et lunt sted i ca. 15 minutter.

6Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene i 5 – 8 minutter. La de avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.
Oppskrift fra Tine.

Trykk her for å printe ut oppskriften

20121205-231628.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: