Lett ostekake med bær

I kokeboken min er denne kaken omtalt som en ostekake “light”, dvs. en ostekake som har færre kalorier enn mange andre ostekaker. Jeg tror nok ikke at kaken er direkte slankende, men det stemmer at den er en litt lettere variant.

Kaken stekes i ovnen, i en 20 cm bred form. Pynt kaken med friske bær, pent oppskåret frukt eller server med en bringebærsaus.

Lett ostekake med bær
Passer til et lite selskap – Gir 6- 8 tynne biter.

Bunnen:
6 Digestivekjeks
40 g smeltet smør
1 knapp ts kanel
(Evt. 1 ss vann)

Til fyllet:
400 g Philadelphia light
2 egg, medium størrelse
1 dl siktet melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Knus kjeksen ordentlig så den blir som et slags mel, og bland inn smeltet smør og kanel. Tilsett evt. litt vann. Knusingen av kjeksen gjøres enklest i en kjøkkenmaskin, eller ved bruk av stavmikser. Legg deigsmulene i en paiform, ca 20 cm i diameter, men løs bunn. Dytt smulene sammen i formen med hånden, slik at det blir en tynn bunn. Sett formen på en stekeplate med bakepapir. (formen kan lekke når kaken stekes).

Stek først bunnen i 7 – 8 minutter på 200 grader. Sett til siden.

Blant den romsvarme Philadelphiaosten med egg, melisen og vaniljesukker. Pisk godt sammen. Fordel blandingen over kjeksbunnen.

Stek kaken midt i ovnen på litt lavere varme, ca 180 grader i 35 – 40 minutter, eller til den løfter seg litt langs kantene og i midten. La kaken avkjøles helt før servering. Pynt med bær, eller vakker skåret frukt. Server i tynne biter.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s