På fjellet

Det er fredag ettermiddag, og jeg befinner meg på fjellet, nærmere bestemt på en hytte i Gudbrandsdalen. Her skal jeg tilbringe et par dager; forhåpentligvis dager fylt med frisk fjelluft, friluftsliv, rekreasjon og koselig hytteliv.

Som jeg har lengtet etter å komme opp på fjellet nå! Det er lenge siden jeg var her sist, faktisk er det mer enn et år siden. Det siste året har jeg prioritert å dra til hytta på Sørlandet når jeg har hatt fri, men det er rart med det. Har en først fått smaken av fjell og friluftsliv, så lengter en alltid tilbake. Til de store majestetiske fjellene, frihetsfølelsen, den friske luften. Fjellet tiltrekker.

Aller helst ville jeg ha vandret i fjellet, langs sti og over klopp. Men ferien i år ble annerledes, og lange fotturen ble det ikke noe av. Den får bli en annen gang. Men hvem vet? Kanskje blir det en fjelltur allerede i høst?

Rent værmessig har ikke helgen startet så bra. Ute er det 6 plussgrader, regn og tåke. Fra hytta er det vanligvis en storslagen utsikt over Gudbrandsdalen og Rondane, men slik er det ikke nå. Nå er både dalen og fjellene dekket av en tykk hvit vegg.

Men du verden så koselig det er når regnet trommer på ruta og det er grått ute! Jeg har fyrt opp i ovnen og på peisen. Jeg har tent lys, og sitter akkurat nå og koser meg med et glass rødvin. I morgen er det atter en dag. Da skal jeg ut på tur!

PS: Mine sedvanlige blogginnlegg med retrobilder og vegetarmenyer kommer først sent søndag ettermiddag, siden nettet her på hytta ikke muliggjør opplasting av bilder. Det er heller ikke så god 4G dekning her. Men hold ut, når jeg har nett igjen kommer også et bildedryss fra denne fjellturen!

Ønsker alle en fin helg!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: