Bruk det du har #1

Jeg har lenge vært på utkikk etter et nytt bord i hagen, fordi det glassbordet som jeg har hatt der i alle år, gikk i tusen knas i fjor sommer. Bordet har absolutt vært savnet, siden det var så praktisk som avlastningsbord, samtidig som det var fint å sette blomster og urter på det. Langt unna snegler og andre uhumskheter som kunne true deres eksistens.

Så jeg har drevet og googlet på nettet, og har fulgt med på den ene tilbudavisen for hagemøbler, etter den andre. Noe jeg ellers aldri gjør. Bare for å forsøke å finne et perfekt bord i passende størrelse. Men nei, – ikke et eneste bord har jeg funnet som jeg har likt. Enten har bordet vært for stort, eller så har det vært for lite. Eller så har vært for dyrt, eller så har det vært i et materiale som ikke passet.

Men så kom jeg på den geniale ide (synes jeg selv), at jeg kanskje kunne bruke noe av det jeg allerede hadde. Kunne jeg ha noe? Noe som jeg ikke trengte mer? Så kom jeg på at jeg hadde en gammel lagerhylle i boden som jeg kunne bruke. Av typen som du får kjøpt på IKEA for en billig penge. Og som tenkt så gjort. Jeg fant frem en skvett med husmaling, og ga hyllen et par strøk.

Og resultatet ble ganske bra, synes du ikke? Jeg ble ihvertfall godt fornøyd. Hyllen er både praktisk og funksjonell, og den passer fint på terrassen. Jeg har plassert urtekrukker på hyllen, og det tror jeg skal fungere bra. Det er ganske langt mellom plankene i hyllen, så det burde ikke være noe problem med lysinnslipp.

Budskapet i denne lille fortellingen er : Bruk det du har! Kanskje har du gull!

Legg inn en kommentar