Om et fat og noen gamle smykker

Jeg liker å samle på gamle ting, og det fatet som du ser på bildet nedenfor, fant jeg på et loppemarked for en stund siden. Jeg mener fatet må være i en typisk jugendstil, dette var en stil som var populær i begynnelsen av forrige århundre. Stilen preget billedkunst, arkitektur, og anvendt kunst – særlig dekorativ kunst. Stilretningen er kjennetegnet ved organiske former, med motiver særlig inspirert av blomster og planter. Motivene inneholder ofte bølgende former, buer og kurver, gjerne i klar strek.

20130610-234246.jpg
Den danske parallellen til denne stilen het skønvirke, og den var særlig fremtredende når det gjaldt smykkeproduksjon – smykker med avrundede former inspirert av naturen, med overflatemønstre og fargerike stener. Jeg synes skønvirkesmykkene er noen av de fineste vintage-smykkene, de er både vakre, fargerike og litt spesielle.

20130610-235800.jpg
Ekstra flotte er de store skønvirke-brosjene (bilde fra Pinterest):

20130610-233206.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply