På besøk på Akershus festning

Jeg liker å besøke historiske steder, – steder der det har skjedd viktige historiske begivenheter eller hendelser, enten for nasjonen eller for lokalsamfunnet. Der det ligger lag på lag med historie. Hver gang jeg er på slike steder, så tenker jeg på hvordan må ha vært der før. Hva som hendte der, og hvordan menneskene ble berørt.

Tidligere i dag var jeg på et slikt historisk sted. Jeg deltok på en omvisning på Akershus festning i forbindelse med jobb, og det ble en flott opplevelse på en helt vanlig mandag. Det var så vakkert og stemningsfullt på Akershus i dag, og omvisningen var veldig bra. 

Skal du gjøre noe kulturelt i Oslo en gang, så vil jeg absolutt anbefale deg å delta på en omvisning på Akershus. Da får du et interessant innblikk i festningens historie opp gjennom tidene. Samtidig gir selve festningen og slottet et kraftfullt inntrykk. Hjemmefrontmuseet er også verdt et besøk.

Akkurat nå er det også stilt ut skulpturer av den anerkjente britiske kunstneren Laura Ford på Akershus.

Akershus slott og festning ble påbegynt i 1299 av Håkon V, og fullført i løpet av 1300-tallet. Middelalderborgen hadde en strategisk beliggenhet ytterst på Akersneset, og har motstått mange beleiringer gjennom tidene. Under Christian IV (1588-1648) ble borgen modernisert og innredet som renessanseslott. Borgen forfalt betydelig gjennom 1700-tallet, og først i 1899 tok man fatt på restaureringsarbeidet.

Informasjon om omvisninger her (følg linken)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: