Gratulerer med dagen til Moder jord


I dag 22. april er det Jordens dag (Earth Day), – en dag vi nesten kan kalle for jordens bursdag. Så gratulerer med dagen til Moder jord!

Jordens dag er en årlig dag med arrangementer over hele verden til støtte for miljøvern. Den koordineres globalt av Earth Day Network, og er en dag som feires i mer enn 192 land. Earth Day Network valgte i 1970 at dagen 22. april, som går for å være den første vårdagen på den nordlige halvkule, skulle være Jordens dag.

Dagen er det årlige høydepunket i arbeidet med å få verdens ledere til å vedta miljøpolitiske endringer, til skape samarbeid med og mellom miljøorganisasjoner, og til å engasjere miljøbevisste enkeltpersoner og lokalsamfunn verden over til å ta bevisst ansvar for energi, klima og miljø.
Les mer her:
Earth Day

Alle kan gjøre sitt for å slutte opp om jordens dag. Nedenfor finner du tips til hva du kan gjøre for jorden i dag. Og får du ikke tid i dag, blir Moder jord garantert glad om du gjør tiltakene når som helst ellers også:

– Plante et tre.
– Rydde opp langs veier, strender og i parker.
– Gå gjennom husholdningen og huset ditt, og se om du kan spare energi.
– Bytt til sparepærer.
– La bilen stå, og sykle i stedet.

Tips til flere tiltak her:
Ta grep

Trær reduserer effektene av skadelig miljøpåvirkning. De gir mat, energi og inntekt. Trær hjelper lokalsamfunn verden over til å oppnå en langsiktig økonomisk og miljømessig bærekraft. De filtrerer luften og avhjelper virkninger av klimaendringer både globalt og lokalt. De gir en naturlig og langvarig buffer mot ekstreme værhendelser som orkaner, flom og snøstorm. Og jo lenger trærne og skogen vokser og holder seg på plass, jo kraftigere blir beskyttelsene.

Kilde toppbilde: Wikipedia.
Foto trær: Bj. Mølmen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: