Sukkerfrie cookies


Jeg har bestemt meg for at denne jula skal det bli litt mindre sukker på meg enn det ble i jula i fjor. Da følte jeg at det ble litt vel mye kaker og søtsaker, og det har jeg lyst til å gjøre annerledes i år.

Det er ikke det at jeg ikke skal bake noen helt vanlige julekaker i år også. Det skal jeg. Men jeg skal bake færre slag, og prøve å halvere porsjonene. Også skal jeg sørge for å sette frem noen sukkerfrie julekaker på kakefatet også, slik at det finnes alternativer for den som ønsker det.

En kunne kanskje tro at sukkerfrie julekaker ikke er noen højdare når en skal kose seg skikkelig en gang i året. Men sukkerfrie kaker kan faktisk bli vel så gode som sukkerholdige kaker. Det finnes jo så mange gode sukkererstatninger på markedet nå, og en kan finne akkurat det som passer til de kakene en skal bake.

Inspirasjonen til å bake disse sukkerfrie cookiesene fikk jeg her om dagen. Da stakk jeg innom Kulturhuset, på Youngstorget i Oslo, for å jobbe en liten stund før jeg skulle på et møte.

Fra Kulturhuset på Youngstorget i Oslo

Og jammen hadde de sukkerfrie cookies der. De var virkelig gode, med et lite dryss havsalt på, og kan absolutt anbefales! Dersom du liker det, er det ikke noe i veien for å strø på noen få saltkorn oppå disse cookiesene også, før du steker dem.

Sukrin gold, vaniljepulver og sjokoladechips som brukes i denne oppskriften, fås kjøpt på helsekostbutikker.

Sukkerfrie cookies

Ca 35 stk.
Ovn 200 grader

200 g mykt smør
3 dl sukrin gold
2 egg
1/2 ts salt
et dryss vaniljepulver
1,5 dl havregryn
1,5 dl kokos
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl sjokolade chips – søtet med stevia.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen smør og Sukrin gold til en porøs blanding. Rør inn salt, vaniljepulver, kokos og havregryn. Rør inn eggene, og deretter hvetemel og bakepulver slik at det blir en jevn røre. Til slutt har du i sjokoladechipsene. Rør godt rundt.

Dekk en stekeplate med bakepapir. Sett små kuler på stekebrettet med en teskje. Dytt kulene utover med fingrene til en flat kake. Stek kakene på 10 – 12 minutter ved 200 grader C til de er friskt brune. Avkjøl dem på rist.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: