Viktig med en mer rettferdig handel

Hele 70 % av verdens mat produseres av de som sulter mest
Følg linken

Jeg synes det er kjempeviktig å jobbe for, og bidra til, en mer rettferdig handel i verden. Med begrepet rettferdig handel, eller fair trade, menes handel som sikrer varenes produsenter et minimum av rettigheter og som samtidig sikrer bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering. Som forbruker ønsker jeg ikke å kjøpe klær eller varer som er produsert under helseskadelige forhold, eller er laget av barnearbeidere. Jeg ønsker at de som produserer varer i u-land skal ha en lønn de kan leve av og gode arbeidsforhold. Fairttrade merkeordningen styrker, gjennom handel, bønder og arbeidere i fattige land, og det finnes over 800 Fairtrade kooperativer i 58 land i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

20140326-222515.jpg
Her en oversikt over Fairtrade-produkter.

20140325-070304.jpg Denne påskekyllingen som er laget av plastposer, fås kjøpt hos Afroart som jobber etter prinsippene for rettferdig handel.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: