Kyllingform på menyen i venninneklubben

Noe av det jeg synes er aller verst med denne pandemien, (utenom viruset i seg selv, naturligvis), er alle restriksjoner og innskrenkinger vi må forholde oss til. Det er trist at jeg ikke kan reise hvor jeg vil og det er trist at jeg ikke kan invitere akkurat så mange jeg vil, til et selskap. Det går ikke nå å samle hele familien min, dersom jeg skulle ønske det. Men jeg støtter naturligvis tiltakene.

Men det som er mest trist er at yngstedatter Cathinka og mannen hennes, Daniel, kanskje ikke kommer seg hjem til jul. De har planlagt å feire julen her, men nå går det ikke å komme seg hit uten å havne i karantene. Jeg håper at alt ordner seg .

Jeg prøver å være positiv i disse pandemitider og tenke på alt jeg kan gjøre, i stedet for å tenkte på alt det jeg ikke kan gjøre. Fortsatt kan jeg reise hvor jeg vil hen i Norge, og fortsatt jeg ha besøk hjemme, bare ikke av store grupper.

I denne tiden har det vært veldig godt å ha vennineklubben sin. Vi er fem damer som pleier å møtes innimellom, og siden vi er bare fem personer, har vi kunnet møtes flere ganger siden landet ble stengt ned. Vi har hatt klubben i mange år, og vi er alle veldig glad i treffene våre, utfluktene og reisene.

Tidlig i september var vi på klubb hos en av damene, Astrid, og hun er kjempeflink til å lage mat. Denne gangen disket hun opp med en nydelig asiatisk inspirert kyllingform, og serverte deretter kake og kaffe.

Oppskriften på kyllingformen hadde hun funnet på nettet, men hun hadde tilpasset den litt, og det var vellykket. Klubbretten ble veldig god!

Her får du oppskriften på Astrids gode kyllingform:

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk saus. I stedet for hele kyllingfileter er det brukt kyllingbiter i formen.

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Til fire personer.

Du trenger:

  • 4 stk kyllingfilet, delt i store biter
  • 1 ss smør
  • 1 stk brokkoli i små buketter
  • 1 stk rød paprika , i strimler
  • 1 stk rødløk, i tynne båter
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • ½ dl soyasaus
  • 1 dl søt chilisaus
  • 3 dl ris, ukokt

Kommentar:

Du kan bytte ut grønnsakene i retten med andre typer grønnsaker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash fungerer fint. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 °C. Del kyllingfileten i store biter, og brun dem i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter. Legg over i en ildfast form.

(Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten).

2. Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.

3. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.

4. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til den ovnsbakte kylling, gjerne med litt ekstra soya.

Sett søt chilisaus og soyasaus på bordet, slik at gjestene kan ta på selv etter ønske.

Sett frem skåler med peanøtter og hakket koriander som kan drysses over.

Tips: Hvis du skal servere retten til selskap, lag litt ekstra. Astrid doblet denne oppskriften til fem personer (og fikk litt til overs, men det er bedre enn å ha for lite.).

Peanøtter passer fint oppå

Oppskriften på Konfektkake finner du her.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: