Pepperkaker midt på sommeren

Det er tirsdagskveld og jeg driver og forbereder for å få besøk senere i uka. Det vil si at det er dagen for baking. En oppskrift som jeg får lyst til å prøve er en fra Alle kvinners bakebok; oppskriften på Amerikanske pepperkaker. Det er ikke slike pepperkaker som skal kjevles, det er en type pepperkakecookies. Pepperkakene er enkle å lage, deigen bare røres sammen. Og det er også kaker som gir litt å tygge på, siden det er både valnøtter og rosiner i røren.
Og etter å ha bakt dem kan jeg virkelig si at de anbefales. De er kjempegode og passer godt til å serveres til et glass gløgg, eller en kopp te. Oppskriften finner du under bildene.

20130702-232319.jpg
Og etter all bakingen, – en avslappende stund i sofaen:)

20130702-232408.jpg

AMERIKANSKE PEPPERKAKER

1 1/2 dl smør el marg
1 1/2 dl sukker
3 egg
2 1/2 dl rosiner
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 1/2 dl finhakkede valnøttkjerner
4 1/2 – 5 dl hvetemel
1 ts natron

Ovn 190 grader i 17 min

Pisk egg og sukker luftig. Bland inn mel, natron, krydder, nøtter og rosiner. Deretter smøret som er litt avkjølt. Arbeid alt sammen til en fast deig, legg den i runde klatter på en smurt plate med skje. De renner ut en del, så det må være plass mellom kakene. Stek kakene. La de ligge et øyeblikk på platen før de legges over på rist.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: