Hagen i slutten av juni

En liten rapport fra hagen i slutten av juni: Det er torsdag ettermiddag, og ikke akkurat tidspunktet for å kose seg ute i hagen. Det har bare såvidt sluttet å regne, og fortsatt er det grått og kaldt. Dessuten yrer det av ekle, stikkende knott ute i hagen, sikkert på grunn av at det har regnet. Så jeg nøyer meg en liten runde rundt hagen, for å se an forholdene i stedet (og før jeg rømmer inn fra all knotten). Urtekrukkene ser forresten ut til å trives, og de blir sikkert enda finere utpå sommeren!En runde rundt i hagen tar jeg meg forresten hver dag i hele sesongen. Det er artig å følge med på hvordan det vokser og gror i hagen, og da særlig på blomstringen. Denne lavendelen plantet jeg her om dagen, og også den blir nok flott etterhvert. I klimaet her jeg bor, er ikke lavendel en blomst som overvintrer, men må plantes på nytt hvert år.I denne første kassen har jeg sådd blomkarse og sukkererter. Denne blomsten heter Fargeginst, og er en veldig stabil og trofast liten busk.Keiserkrone, eller brannlilje, som opprinnelig kommer fra min mors hage.Et av bedene som har fått seg en makeover denne våren.
Sommerblomstene som jeg plantet i vår, blomstrer allerede frodig.Den aller første rosen som blomstrer i hagen.

Leave a Reply