Som man sår høster man

Det har gått en god stund siden jeg sådde frø i plantekassene for å tiltrekke humler og innsekter til hagen. Nå er blomstene i ferd med å komme opp, og det ser ut til at de er en suksess. I dag surret det skikkelig rundt om i plantekassene. Flere blomster vil springe ut utover uken, og det skal bli spennende å se om det kommer enda flere innsekter. Fortsettelse følger.
Som man sår høster man! I dag var det definitivt dagen for å høste. Rips og solbær har stått modne en god stund, og denne uken var det plommenes tur.

Årets avling av bær og frukt har vært bra, og jeg er veldig godt fornøyd med hva jeg får ut av min lille hageflekk. Det er ikke så store plassen som trengs. Nå skal jeg fryse ned bærene og ta de frem igjen når snøen laver ned utenfor vinduet. Som et minne om sol, sommer og høstetid. Plommene har jeg tenkt å lage syltetøy av. Eplene høster jeg først i slutten av september.
Jeg har virkelig fått noen venner for livet i ekornene som daglig besøker hagen. Hver morgen er de på plass ved foringstedet, uansett om det er mat der eller ikke. Noen dager er jeg litt sent ute med foringa og da spretter de utålmodig rundt. Det er nesten så jeg lurer på om de venter på meg:)

Det er ganske mange ekorn som besøker hagen, og de er så søte at de nesten er til å spise opp. De begynner nå å bli ganske vant til meg, og pigger bare et par meter oppi treet når jeg kommer med maten.
Det er også veldig mange forskjellige fugler som besøker hagen, – mange flere enn jeg har sett her tidligere. Jeg håper foringa får opp fuglebestanden! Her er det en svartmeis som er på besøk.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: