Spinatpai

20140315-183537.jpg

Her følger en oppskrift på spinatpai (crostata di spinaci) som jeg fant i en italiensk kokebok. Det er ricottaost og spinat i fyllet, og paien er et fint alternativ til vanlig ostepai. Paien passer i en paiform med størrelse 25 cm i diameter.

SPINATPAI

Bunn:
5 dl mel
Litt salt
1,5 dl smør (ikke smeltet)
1 eggeplomme
2-3 ss isvann

Fyll:
250 g spinatblader eller tilsvarende mengde frossen
1 beger ricottaost
4 egg, pisket
Salt og nykvernet pepper – smak til røren.
Malt muskatnøtt ca 1 ts
1 dl husholdningsfløte
1/2 dl revet parmesan

Slik gjør du:
Lag først bunnen. Blant mel og salt og smuldre inn smøret. Bland inn eggeplommer og så mye iskaldt vann at deigen blir smidig. Elt deigen til den er glatt, og la den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Deretter kjevler du ut deigen og legg den i en paiform med 25 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel. Stek paiskallet i ca 15 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader.

Fyll:
Bland egg, ricottaost, fløte og parmesan. Deretter has muskatnøtt, salt (ca 1- 1/2 ts)i, og et godt pepperdryss. Smak til røren. Ha i spinat. (Hvis du bruker frossen spinat, tin den litt før den has opp i røren). Alt blandes i paiskallet. Stekes i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader. Paien rekker til 4 – 5 personer. Serveres med salat.

TIPS: Ricottaost fås kjøpt på butikker som Meny, ICA og kanskje andre også. Hvis du ikke får tak i kan den nok byttes ut med en blanding av cottage cheese og parmesanost, som er kjørt glatt med stavmikser.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s