Fin helg på fjellet

Det har vært nok en strålende sommerhelg. Jeg må si at jeg fortsatt gleder meg over denne solfylte sommeren, selv om jeg i økende grad også bekymrer meg over tørken og regnmangelen.

Jeg tenkte på det da jeg satt på toget opp til fjellet på fredag. Det var bare så uendelig tørt overalt. Så trist å se. Åker og eng langs toglinja. Alt var gult og knusktørt. Jeg føler virkelig med bønder og andre som kommer i problemer på grunn av den tørre sommeren. Det må være mildt sagt fortvilende når selve grunnlaget for veksten mangler. Når det ikke lenger vokser fór til dyra og avlingen ikke gror opp.

Jeg har vært på fjellet denne helgen, på hyttetur i Dovrefjell / Folldalområdet. Det ble en veldig hyggelig tur i godt lag. Vi gikk på tur, badet og spiste god mat. I dag sto et besøk på viewpoint Snøhetta på programmet.

For meg føltes det godt å være på fjellet igjen. I mange år hadde jeg hytte på fjellet, og av og til så savner jeg å dra til fjells nå i sommertiden. Fjellet er et fint sted å samle kraft. Hytteliv på fjellet er avkoblende, og det er også vandring langs fjellstier.

Men noe av savnet ble jeg absolutt kurert for denne helgen! Her følger noen bilder fra helgen på fjellet.

Hvis du har lyst til å gå på tur i dette området finner du tips til turer her:

Ut.no – Dovrefjellområdet

Høyfjellssti – som sikkert har ligget der i uminnelige tider

Hva slags raring er du, som sniker deg innpå oss og tar bilde?

Setermiljø

Rast underveis

Så høyt til fjells var vannet iskaldt

Nesten trolsk stemning ved tjernet

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: